ßßß Cookit - przepis na Muffiny jeżynowe

Muffiny jeżynowe

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 250 gramów
jajka 2 sztuk
cukier 100 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
proszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
mleko 4 łyżek stołowych
margaryna 0,5 kostek
płatki kukurydziane 50 gramów
jeżyny 250 gramów
cukier puder 250 gramów
sok z cytryny 9 łyżek stołowych
Wykonanie:
Miękką margarynę, cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli utrzeć na gładka masę, dodając stopniowo jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem oraz mleko. Wsypać oczyszczone owoce (kilka zostawić do dekoracji) oraz pokruszonych 40g płatków, wymieszać. Ciastem wypełnić 12 foremek na muffiny posmarowane tłuszczem i posypane mąką. Piec 35 minut w 180 stopniach, wystudzić. Cukier puder utrzeć z sokiem cytrynowym na lukier i posmarować nim na wierzchu muffiny i posypać płatkami. Ozdobić owocami i cukrem pudrem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8999/Muffiny-jezynowe