Wykonanie
« Powrót  
Mus czekoladowyDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
białko 2 sztuk
sól według uznania
cukier 2 łyżek stołowych
śmietana kremówka 100 gramówkuwertura gorzka 100 gramówwiórki
czekoladowe według uznania
truskawka 8 sztukliscie
mięty według uznania
cukier puder według uznaniaWykonanie:
Białko ubijać na pianę dodając szczyptę
soli. Dodać łyżkę
cukru i dalej ubijać, aż do momentu uzyskania sztywnej piany. Wstawić do lodówki.
Śmietanę z resztą
cukru ubić na sztywno i też wstawić do lodówki. Kuwerturę rozdrobnić i rozpuścić w kapieli
wodnej, następnie wstawić do naczynia z zimną
wodą i mieszając nieco ostudzić. W dużej misce umieścić najpierw pianę z
białek a
potem bitą śmietanę. Delikatnie połączyć. Dodać schłodzoną
czekoladę i starannie wymieszać. Wstawić do lodówki na min. 3 godziny. Łyżkę zanurzyć w gorącej wodzie i wyciąć nią z musu kulki, po dwie na każdą porcję. Udekorować listkami
mięty, wiórkami czekoladowymi i połówkami
truskawek. Posypać
cukrem pudrem.Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: