Wykonanie
« Powrót  MurzynekDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mleko 0,5 szklanek
cukier 2 szklanek
margaryna 1 kostek
kakao 4 łyżek stołowych
jajka 6 sztuk
mąka 3 szklanek
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
olejek rumowy według uznania
dżem wiśniowy według uznaniaWykonanie:Zagotować
mleko,
cukier,
margarynę,
kakao. Masę ostudzić.Wbić 6
żółtek, wsypać
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia,
olejek rumowy. Zmiksować. Dodać pianę z
białek i wymieszac łyżką. Na koniec dodać
dżem, lekko przemieszać. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 50 minut w temp. 180 stopni.Autor: niepokornaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: