ßßß Cookit - przepis na Pęczakowe kotleciki

Pęczakowe kotleciki

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
sól według uznania
pieprz według uznania
olej według uznania
bazylia 1 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
bułka tarta 0,5 szklanek
jajka 1 sztuk
pęczak 450 gramów
cebula 1 sztuk
szpinak mrożony 250 gramów
jogurt naturalny 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
Cebulkę obrać i zeszklić na odrobinie masła. Szpinak rozmrozić, odparować.Dodać cebulę, jajko, jogurt, bazylie doprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.
Kaszę wypłukać, wsypać do osolonej wrzącej wody i gotować do miękkości około 30 minut. Połączyć z masą . Uformować kulki, dokładnie obtoczyć w bułce tartej i smażyć na złoty kolor na małym ogniu.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: kayacz
Data: 2011-01-10
smaczne i pomysłowe ale bułki tartej dodałam również do masy żeby ją lepie połączyć
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7119/Peczakowe-kotleciki