Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
sól według uznania
pieprz według uznania
olej według uznania
bazylia 1 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
bułka tarta 0,5 szklanek
jajka 1 sztukpęczak 450 gramów
cebula 1 sztuk
szpinak mrożony 250 gramów
jogurt naturalny 2 łyżek stołowychWykonanie:
Cebulkę obrać i zeszklić na odrobinie
masła.
Szpinak rozmrozić, odparować.Dodać
cebulę,
jajko,
jogurt,
bazylie doprawić do smaku
solą i
pieprzem i dokładnie wymieszać.
Kaszę wypłukać, wsypać do osolonej wrzącej
wody i gotować do miękkości około 30 minut. Połączyć z masą . Uformować kulki, dokładnie obtoczyć w
bułce tartej i smażyć na złoty kolor na małym ogniu.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: kayaczData: 2011-01-10smaczne i pomysłowe ale
bułki tartej dodałam również do masy żeby ją lepie połączyćDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: