ßßß Cookit - przepis na Ozorek

Ozorek

Wykonanie

« Powrót  
Ozorek
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 65 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
ozór wieprzowy 1 sztuk
przecier pomidorowy 40 gramów
seler naciowy 3 sztuk
cebula 1 sztuk
marchew 1 sztuk
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
kapar 10 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
papryka ostra według uznania
oliwa z oliwek 4 łyżek stołowych
Wykonanie:
Wypłukany ozorek gotować 40 minut w dobrze osolonej wodzie. Z ugotowanego ozorka zdjąć skórkę i pokroić go na plasterki. Pokrojoną cebulę, marchew i seler usmażyć na oliwie. Do podsmażonych jarzyn dodać posiekaną natkę pietruszki, kapary, przecier pomidorowy i ostrą paprykę. Oddzielnie rozmieszać mąkę w łyżce wazowej wywaru z ozorka i wlać do naczynia z jarzynami, dokładnie mieszając. Gotować jeszcze 20 minut. Ozorek podawać na zimno, polany sosem.
Uwagi:
ozór wieprzowy lub cielęcy, natka pietruszki posiekana, kawałeczek ostrej czerwonej papryki
Kuchnia Włoska
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: Scully16
Data: 2009-04-30
potrawa męska :)
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1702/Ozorek-