Wykonanie
« Powrót  OzorekDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 65 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ozór wieprzowy 1 sztuk
przecier pomidorowy 40 gramów
seler naciowy 3 sztuk
cebula 1 sztuk
marchew 1 sztuk
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
kapar 10 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
papryka ostra według uznania
oliwa z oliwek 4 łyżek stołowychWykonanie:Wypłukany ozorek gotować 40 minut w dobrze osolonej wodzie. Z ugotowanego ozorka zdjąć skórkę i pokroić go na plasterki. Pokrojoną
cebulę,
marchew i
seler usmażyć na
oliwie. Do podsmażonych jarzyn dodać posiekaną
natkę pietruszki,
kapary,
przecier pomidorowy i
ostrą paprykę. Oddzielnie rozmieszać
mąkę w łyżce wazowej
wywaru z ozorka i wlać do naczynia z jarzynami, dokładnie mieszając. Gotować jeszcze 20 minut. Ozorek podawać na zimno, polany sosem.Uwagi:
ozór wieprzowy lub cielęcy,
natka pietruszki posiekana, kawałeczek ostrej
czerwonej paprykiKuchnia WłoskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: Scully16Data: 2009-04-30potrawa męska :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: