ßßß Cookit - przepis na Mięso z ziołami i warzywami

Mięso z ziołami i warzywami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
udziec wołowy 1 kilogramów
papryka czerwona 1 sztuk
papryka zielona 1 sztuk
cukinia 1 sztuk
cebula 1 sztuk
parmezan 4 łyżek stołowych
wino czerwone wytrawne 100 mililitrów
olej 2 łyżek stołowych
masło 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
zioła prowansalskie według uznania
czosnek 3 ząbki
Wykonanie:
1) Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem.Natrzyj ziołami prowansalskimi.Oprósz solą oraz pieprzem.2) Mięso zrumień ze wszystkich stron na oleju.Podlej połową wina i duś pod przykryciem na wolnym ogniu ok 30 minut.3) W tym czasie warzywa umyj. Cukinię oraz oczyszczoną z pestek paprykę, pokrój w kosteczkę.Cebulę i czosnek, obierz posiekaj i zeszklij na maśle.Dodaj paprykę oraz cukinię.Duś, aż odparuje cały płyn.Wystudź, wymieszaj z żółtym serem.Farsz przypraw ziołami, solą oraz pieprzem.4) Gdy pieczeń będzie na wpół miękka, natnij ją głęboko co 3 cm, nie przecinając do końca.W nacięcie włóż warzywny farsz.Piecz ok 1 godziny polewając pozostałym winem.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3332/Mieso-z-ziolami-i-warzywami