Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
udziec wołowy 1 kilogramów
papryka czerwona 1 sztuk
papryka zielona 1 sztuk
cukinia 1 sztuk
cebula 1 sztuk
parmezan 4 łyżek stołowych
wino czerwone wytrawne 100 mililitrów
olej 2 łyżek stołowych
masło 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
zioła prowansalskie według uznania
czosnek 3 ząbkiWykonanie:1)
Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem.Natrzyj
ziołami prowansalskimi.Oprósz
solą oraz
pieprzem.2)
Mięso zrumień ze wszystkich stron na
oleju.Podlej połową
wina i duś pod przykryciem na wolnym ogniu ok 30 minut.3) W tym czasie warzywa umyj.
Cukinię oraz oczyszczoną z pestek
paprykę, pokrój w kosteczkę.
Cebulę i
czosnek, obierz posiekaj i zeszklij na
maśle.Dodaj
paprykę oraz
cukinię.Duś, aż odparuje cały płyn.Wystudź, wymieszaj z
żółtym serem.Farsz przypraw
ziołami,
solą oraz
pieprzem.4) Gdy pieczeń będzie na wpół miękka, natnij ją głęboko co 3 cm, nie przecinając do końca.W nacięcie włóż warzywny farsz.Piecz ok 1 godziny polewając pozostałym
winem.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: