ßßß Cookit - przepis na Mięso a la suzdal

Mięso a la suzdal

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mostek wołowy 700 gramów
marchewka 1-2 sztuk
cebula 1 sztuk
chrzan 150 gramów
pietruszka 120 gramów
śmietana kwaśna 200 gramów
wino białe 100 mililitrów
sól według uznania
gryka 1 szklanek
woda 1/2 szklanek
pieprz według uznania
Wykonanie:
Otocz mięso solą i pieprzem. Pokrój warzywa i korzenie w paski. Włóż trochę warzyw na patelnię o średnicy 20 cm potem dodaj mięso, a po nim resztę warzyw. Polej białym winem i kwaśną śmietaną. Przykryj naczynie pokrywą i gotuj na średniej temperaturze przez 30-40 minut. Otwórz pokrywę. Pokrój mięso w kawałki i polej sosem z duszenia. Mostek włóż na patelnię 1,8 l polej wrzącą wodą i gotuj w niskiej temperaturze przez 5-7 minut. Wyłącz kuchenkę. Lecz pozostaw potrawę w naczyniu niech się dalej gotuje.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Francuska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5934/Mieso-a-la-suzdal