Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mostek wołowy 700 gramów
marchewka 1-2 sztuk
cebula 1 sztuk
chrzan 150 gramów
pietruszka 120 gramów
śmietana kwaśna 200 gramów
wino białe 100 mililitrów
sól według uznaniagryka 1 szklanek
woda 1/2 szklanek
pieprz według uznaniaWykonanie:Otocz
mięso solą i
pieprzem. Pokrój warzywa i korzenie w paski. Włóż trochę warzyw na patelnię o średnicy 20 cm
potem dodaj
mięso, a po nim resztę warzyw. Polej
białym winem i kwaśną
śmietaną. Przykryj naczynie pokrywą i gotuj na średniej temperaturze przez 30-40 minut. Otwórz pokrywę. Pokrój
mięso w kawałki i polej sosem z duszenia. Mostek włóż na patelnię 1,8 l polej wrzącą
wodą i gotuj w niskiej temperaturze przez 5-7 minut. Wyłącz kuchenkę. Lecz pozostaw potrawę w naczyniu niech się dalej gotuje.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: