ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomostek wołowy 700 gramówmarchewka 1-2 sztukcebula 1 sztukchrzan 150 gramówpietruszka 120 gramówśmietana kwaśna 200 gramówwino białe 100 mililitrówsól według uznaniagryka 1 szklanekwoda 1/2 szklanekpieprz według uznaniaWykonanie:Otocz mięso solą i pieprzem. Pokrój warzywa i korzenie w paski. Włóż trochę warzyw na patelnię o średnicy 20 cm potem dodaj mięso, a po nim resztę warzyw. Polej białym winem i kwaśną śmietaną. Przykryj naczynie pokrywą i gotuj na średniej temperaturze przez 30-40 minut. Otwórz pokrywę. Pokrój mięso w kawałki i polej sosem z duszenia. Mostek włóż na patelnię 1,8 l polej wrzącą wodą i gotuj w niskiej temperaturze przez 5-7 minut. Wyłącz kuchenkę. Lecz pozostaw potrawę w naczyniu niech się dalej gotuje.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: