Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
wołowina 80 dekagramów
boczek wędzony 10 dekagramów
smalec 6 dekagramów
jajko 3 sztuk
cebula 3 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
natka pietruszki według uznania
estragon według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
woda 1 szklanekWykonanie:
Mięso dobrze rozbić, posypać
solą i
pieprzem. Na pokrojonym w kostkę
boczku usmażyć jajecznicę, całkiem jej nie dosmażając, rozsmarować na płacie
mięsa, posypać drobno posiekaną
pietruszką. Całość zwinąć, obwiązać sznurkiem, obsypać dookoła
mąką i obrumienić w szybkowarze na rozgrzanym
smalcu. Obłożyć oczyszczoną i pokrojoną w plastry
cebulą. Wlać
wodę, zamknąć szybkowar i ogrzewać 30 minut do momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po wyjęciu z szybkowaru z rolady zdjąć sznurek, pokroić jak na porcje, z resztek
mąki zrobić zasmażkę, połączyć z sosem w szybkowarze, doprawić
estragonem,
solą i
pieprzem. Polać tym sosem roladę i podawane razem
kartofle lub kluski.Uwagi:
wołowina bez kości (zrazowa),
natka pietruszki (listki) siekanaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: