Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kurczak z
podrobami 1 sztuk
masło 6 dekagramówtłuszcz 5 dekagramów
boczek 5 dekagramów
szalotka 25 sztuk
cebula 1 sztuk
kajzerka 1.5 sztuk
kiełbasa 10 dekagramów
ziemniak 50 dekagramów
sól według uznania
pieprz według uznania
woda według uznaniaWykonanie:Na
maśle zeszklić dużą
cebulę, zemleć razem z namoczoną i
potem odciśniętą
bułką oraz z
podróbkami i
kiełbasą. Posolić, popieprzyć i wszystko razem dobrze wymieszać. Dusić na małym ogniu około 10 minut. Farszem tym wypełnić
kurczę i zaszyć lub pospinać otwór, tak aby się farsz nie wydostawał. Tłuszcz rozgrzać w szybkowarze, obrumienić na nim
kurczę wraz z wrzuconymi jednocześnie oczyszczonymi, ale nie krojonymi
cebulkami i pokrojonym
boczkiem. Włożyć do szybkowaru oczyszczone i pokrojone
kartofle, posolić i wymieszać. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15-18 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podać z mizerią lub
zieloną sałatą. Uwaga. Nadzienie jest smaczniejsze, jeśli przed duszeniem
doda się do niego kieliszek
koniaku.Uwagi:czerstwa
kajzerka,
mleko lub
wodaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: