ßßß Cookit - przepis na Krem jajeczny

Krem jajeczny

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 110 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
olej 1 sztuk
jajko 6 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
mąka 3 łyżek stołowych
mleko 1 szklanek
cukier 10 dekagramów
kasza manna 1 łyżek stołowych
aromat waniliowy 1 sztuk
truskawka 25 dekagramów
bita śmietana według uznania
Wykonanie:
Z masła i mąki zrobić białą zasmażkę, wymieszać z mlekiem, zagotować, ostudzić. Dodać utarte żółtka z cukrem i aromat. Połączyć z pianą z białek i manną. Na dnie tortownicy położyć boszkopt, na nim masę i owoce, przykryć. Gotować w kąpieli wodnej 60 minut lub piec 45 minut 180 st., ozdobić bitą śmietaną.
Uwagi:
truskawki mrożone
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2353/Krem-jajeczny