Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 110 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
olej 1 sztuk
jajko 6 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
mąka 3 łyżek stołowych
mleko 1 szklanek
cukier 10 dekagramów
kasza manna 1 łyżek stołowych
aromat waniliowy 1 sztuk
truskawka 25 dekagramów
bita śmietana według uznaniaWykonanie:Z
masła i
mąki zrobić białą zasmażkę, wymieszać z
mlekiem, zagotować, ostudzić. Dodać utarte
żółtka z
cukrem i aromat. Połączyć z pianą z
białek i
manną. Na dnie tortownicy położyć
boszkopt, na nim masę i
owoce, przykryć. Gotować w kąpieli
wodnej 60 minut lub piec 45 minut 180 st., ozdobić
bitą śmietaną.Uwagi:
truskawki mrożoneCiasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: