Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kurczak 50 dekagramów
sól selerowa według uznania
cebula 40 dekagramów
oliwa 1 łyżek stołowych
przyprawa ziołowa według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Tuszkę umyć, osuszyć, pokrajać na niewielkie kawałki, włożyć na rozgrzaną patelnię pokrytą masą typu teflon, posmarowaną
oliwą, lekko obrumienić, oprószyć
solą selerową.
Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w piórka, dodać do obrumienionego
mięsa, posolić dodać mieszane
przyprawy ziołowe (
estragon,
bazylia,
majeranek, hyzop), skropić wrzącą
wodą. Udusić pod przykryciem do miękkości. Przyprawić
solą i
pieprzem. Gotową potrawę wyłożyć na półmisek. Podawać z dodatkiem
ziemniaków z
wody i surówek.Uwagi:umyte, posiekane mieszane
przyprawy ziołowePotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: