ßßß Cookit - przepis na Kurczę duszone w cebuli

Kurczę duszone w cebuli

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
kurczak 50 dekagramów
sól selerowa według uznania
cebula 40 dekagramów
oliwa 1 łyżek stołowych
przyprawa ziołowa według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Tuszkę umyć, osuszyć, pokrajać na niewielkie kawałki, włożyć na rozgrzaną patelnię pokrytą masą typu teflon, posmarowaną oliwą, lekko obrumienić, oprószyć solą selerową. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w piórka, dodać do obrumienionego mięsa, posolić dodać mieszane przyprawy ziołowe (estragon, bazylia, majeranek, hyzop), skropić wrzącą wodą. Udusić pod przykryciem do miękkości. Przyprawić solą i pieprzem. Gotową potrawę wyłożyć na półmisek. Podawać z dodatkiem ziemniaków z wody i surówek.
Uwagi:
umyte, posiekane mieszane przyprawy ziołowe
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1574/Kurcze-duszone-w-cebuli