Wykonanie
Podudzia z
kurczaka klasycznie pieczone w piekarniku. Danie w ogóle nie jest pracochłonne, wystarczy przyprawić
mięso i włożyć do piekarnika. Idealne na weekendowy obiad lub szybkie danie w tygodniu.Składniki :(4 porcje)* 4 podudzia z
kurczaka,* 2
cebule,*
sól,
pieprz,*
papryka słodka,*
papryka pikantna,* 2 łyżki
oliwy,Przygotowanie :Porcje
kurczaka umyć, osuszyć i dobrze przyprawić z obu stron ( warto go przygotować trochę wcześniej aby się zamarynował).Dużą blaszkę do pieczenia lub naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, dodać przygotowanego
kurczaka ( skórką do dołu) i
cebule pokrojoną na duże kawałki.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać przez około godzinę, w połowie czasu
kurczaka przewrócić na drugą stronę.