ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokurze piersi 300 gramówcebula dymka 2 sztukmały kawałek imbiru 1 sztukkawałek pedu bambusa 1 sztukpapryka czerwona 1 sztukseler naciowy, łodyga 1 sztuksos sojowy 2 łyżek stołowychsherry 1 łyżek stołowychbiałka 1 sztukmąka ziemniaczana 1 łyżek stołowycholej według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte mięso pokroić na paski wielkości zapałki. W miseczce wymieszać łyżkę oleju sojowego z mąką i białkiem, dodać pokrojone mięso i odstawić na 15 minut.Oczyszczone jarzyny pokroić na paski, a pęd bambusa na plasterki, a następnie na słupki wielkości zapałki. Imbir pokroić na płatki, a następnie na bardzo cienkie słupki. Łodygę selera pokroić w poprzek na plasterki, a cebulki posiekać.Na dużej patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojone mięso i smażyć 2 minuty, mieszając. Dodać imbir i cebulki, a następnie paprykę, seler i bambus. Smażyć 1 minutę. Zlać nadmiar oleju z patelni, dodać sherry i 1 łyżkę sosu sojowego, wymieszać i smażyć jeszcze 1 minutę. Przełożyć na półmisek i podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: