Wykonanie
« Powrót

Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
kurze piersi 300 gramów
cebula dymka 2 sztuk
mały kawałek
imbiru 1 sztuk
kawałek
pedu bambusa 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
seler naciowy, łodyga 1 sztuk
sos sojowy 2 łyżek stołowych
sherry 1 łyżek stołowych
białka 1 sztuk
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
olej według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte
mięso pokroić na paski wielkości zapałki. W miseczce wymieszać łyżkę
oleju sojowego z
mąką i
białkiem, dodać pokrojone
mięso i odstawić na 15 minut.
Oczyszczone jarzyny pokroić na paski, a pęd
bambusa na plasterki, a następnie na słupki wielkości zapałki.
Imbir pokroić na
płatki, a następnie na bardzo cienkie słupki.
Łodygę selera pokroić w poprzek na plasterki, a
cebulki posiekać.
Na dużej patelni rozgrzać
olej, wrzucić pokrojone
mięso i smażyć 2 minuty, mieszając. Dodać
imbir i
cebulki, a następnie
paprykę,
seler i
bambus. Smażyć 1 minutę. Zlać nadmiar
oleju z patelni, dodać
sherry i 1 łyżkę
sosu sojowego, wymieszać i smażyć jeszcze 1 minutę. Przełożyć na półmisek i podawać.
Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Chińska
Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: