Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokurze piersi 300 gramów
cebula dymka 2 sztukmały kawałek
imbiru 1 sztukkawałek
pedu bambusa 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
seler naciowy, łodyga 1 sztuk
sos sojowy 2 łyżek stołowych
sherry 1 łyżek stołowych
białka 1 sztuk
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
olej według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte
mięso pokroić na paski wielkości zapałki. W miseczce wymieszać łyżkę
oleju sojowego z
mąką i
białkiem, dodać pokrojone
mięso i odstawić na 15 minut.Oczyszczone jarzyny pokroić na paski, a pęd
bambusa na plasterki, a następnie na słupki wielkości zapałki.
Imbir pokroić na
płatki, a następnie na bardzo cienkie słupki.
Łodygę selera pokroić w poprzek na plasterki, a
cebulki posiekać.Na dużej patelni rozgrzać
olej, wrzucić pokrojone
mięso i smażyć 2 minuty, mieszając. Dodać
imbir i
cebulki, a następnie
paprykę,
seler i
bambus. Smażyć 1 minutę. Zlać nadmiar
oleju z patelni, dodać
sherry i 1 łyżkę
sosu sojowego, wymieszać i smażyć jeszcze 1 minutę. Przełożyć na półmisek i podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: