ßßß Cookit - przepis na Kurczak w chili

Kurczak w chili

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
pierś z kurczaka 1 sztuk
sól według uznania
wino białe wytrawne 2 łyżek stołowych
białko 1 sztuk
mąka ziemniaczana 2.15 łyżek stołowych
olej jadalny 3 łyżek stołowych
pieprz turecki 2 sztuk
imbir 1 łyżek deserowych
dymka 2 sztuk
czosnek 1 ząbki
ocet 1 łyżek deserowych
sos sojowy 1.5 łyżek stołowych
rosół 3 łyżek stołowych
Wykonanie:
1. Mięso wymieszać z winem, odstawić na 5 min. (gdy jest wymieszane z wodą nie odstawiać), dodać białko z mąką, dokładnie wymieszać. 2. Wymieszać składniki sosu, odstawić. 3. Mocno rozgrzać olej i smażyć pieprz turecki przez minutę (chili dodać razem z sosem(. 4. Włożyć kurczaka, smażyć na dużym ogniu przez 1 i 1/2 min., mieszając. 5. Wlać sos, i dusić przez 2 min., mieszając. 6. Natychmiast podawać z ryżem ugotowanym na sypko lub z bułeczkami na parze MAN-TOU Proporcje dla 2-3 osób
Uwagi:
pierś kurczaka pokrajana w kostkę, wino lub woda, białko ubite z 2 łyżkami męki ziemniaczanej, małe strąki pieprzu tureckiego lub 1/2 łyżeczki przyprawy chili.
Sos: 1 i 1/2 cm korzenia imbiru lub 1 łyżeczka imbiru w proszku 2 dymki lub małe cebule drobno posiekane 1 posiekany ząbek czosnku 1 łyżeczka octu 1i1/2 łyżki sosu sojowego lub 1/2 łyżki przyprawy maggi z 1 łyżką wody 3 łyżki rosołu lub wody 1/4 łyżeczki mąki ziemniaczanej
Kuchnia Chińska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1558/Kurczak-w-chili