Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
pierś z kurczaka 1 sztuk
sól według uznania
wino białe wytrawne 2 łyżek stołowych
białko 1 sztuk
mąka ziemniaczana 2.15 łyżek stołowych
olej jadalny 3 łyżek stołowych
pieprz turecki 2 sztuk
imbir 1 łyżek deserowych
dymka 2 sztuk
czosnek 1 ząbki
ocet 1 łyżek deserowych
sos sojowy 1.5 łyżek stołowychrosół 3 łyżek stołowychWykonanie:1.
Mięso wymieszać z
winem, odstawić na 5 min. (gdy jest wymieszane z
wodą nie odstawiać), dodać
białko z
mąką, dokładnie wymieszać. 2. Wymieszać składniki sosu, odstawić. 3. Mocno rozgrzać
olej i smażyć
pieprz turecki przez minutę (
chili dodać razem z sosem(. 4. Włożyć
kurczaka, smażyć na dużym ogniu przez 1 i 1/2 min., mieszając. 5. Wlać sos, i dusić przez 2 min., mieszając. 6. Natychmiast podawać z
ryżem ugotowanym na sypko lub z bułeczkami na parze MAN-TOU Proporcje dla 2-3 osóbUwagi:
pierś kurczaka pokrajana w kostkę,
wino lub
woda,
białko ubite z 2 łyżkami męki ziemniaczanej, małe strąki
pieprzu tureckiego lub 1/2 łyżeczki
przyprawy chili.Sos: 1 i 1/2 cm korzenia
imbiru lub 1 łyżeczka
imbiru w proszku 2
dymki lub małe
cebule drobno posiekane 1 posiekany ząbek
czosnku 1 łyżeczka
octu 1i1/2 łyżki
sosu sojowego lub 1/2 łyżki
przyprawy maggi z 1 łyżką
wody 3 łyżki rosołu lub
wody 1/4 łyżeczki
mąki ziemniaczanejKuchnia ChińskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: