ßßß Cookit - przepis na Gruszki w kremie rumowym

Gruszki w kremie rumowym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 1
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
gruszki 5 sztuk
cukier 2 łyżek stołowych
śmietana kremowa 1 szklanek
płatki migdałowe 50 gramów
cukier puder 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
czekolada gorzka 50 gramów
rum 4 łyżek stołowych
listki melisy według uznania
Wykonanie:
Obrane gruszki przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne i obgotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem cukru i soku z cytryny, osączyć i wystudzić. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania wlać rum. Gruszki rozłożyć do pucharków, ozdobić fantazyjnie bita śmietaną, posypać płatkami migdałowymi, starta czekolada i przybrać melisą.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9565/Gruszki-w-kremie-rumowym