Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
gruszki 5 sztuk
cukier 2 łyżek stołowych
śmietana kremowa 1 szklanek
płatki migdałowe 50 gramów
cukier puder 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
czekolada gorzka 50 gramów
rum 4 łyżek stołowychlistki
melisy według uznaniaWykonanie:Obrane
gruszki przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne i obgotować w niewielkiej ilości
wody z dodatkiem
cukru i
soku z cytryny, osączyć i wystudzić. Schłodzoną
śmietanę ubić z
cukrem pudrem. Pod koniec ubijania wlać
rum.
Gruszki rozłożyć do pucharków, ozdobić fantazyjnie
bita śmietaną, posypać
płatkami migdałowymi, starta
czekolada i przybrać
melisą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: