Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
cukier puder 25 gramów
cukier 50 gramów
białka 2 sztuk
masło 50 gramów
mleko 1/2 litrów
rumu 100 mililitrów
śmietana 200 mililitrów
biszkopty podłużne 24 sztuk
czekolada gorzka 350 gramówWykonanie:250 g
czekolady połamać na kawałki. Rozpuścić na parze, nie mieszając,
Mleko zagotować i wymieszać z
czekolada. Wystudzić.
Masło utrzeć na masę. Dodać, stale mieszając,
mleko z
czekoladą.
Śmietanę ubić z
cukrem kryształem.
Białka ubić z
cukrem pudrem. Pianę połączyć z
bita śmietana. Odłożyć 2 łyżki kremu. Do reszty dodać masę czekoladowa. Boki i dno formy wyłożyć
biszkoptami. Skropić je
rumem. Wypełnić masą czekoladowa i przykryć
biszkoptami. Pozostawić w chłodnym miejscu na ok. 4 godziny. Resztę
czekolady rozpuścić na parze i posmarować nią wyjęty z formy deser. Udekorować kremem z piany i
śmietany.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: FloressData: 2009-01-03pyszneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: