ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegocukier puder 25 gramówcukier 50 gramówbiałka 2 sztukmasło 50 gramówmleko 1/2 litrówrumu 100 mililitrówśmietana 200 mililitrówbiszkopty podłużne 24 sztukczekolada gorzka 350 gramówWykonanie:250 g czekolady połamać na kawałki. Rozpuścić na parze, nie mieszając, Mleko zagotować i wymieszać z czekolada. Wystudzić. Masło utrzeć na masę. Dodać, stale mieszając, mleko z czekoladą. Śmietanę ubić z cukrem kryształem. Białka ubić z cukrem pudrem. Pianę połączyć z bita śmietana. Odłożyć 2 łyżki kremu. Do reszty dodać masę czekoladowa. Boki i dno formy wyłożyć biszkoptami. Skropić je rumem. Wypełnić masą czekoladowa i przykryć biszkoptami. Pozostawić w chłodnym miejscu na ok. 4 godziny. Resztę czekolady rozpuścić na parze i posmarować nią wyjęty z formy deser. Udekorować kremem z piany i śmietany.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: FloressData: 2009-01-03pyszneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: