ßßß Cookit - przepis na Królewski tort z biszkoptami

Królewski tort z biszkoptami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
cukier puder 25 gramów
cukier 50 gramów
białka 2 sztuk
masło 50 gramów
mleko 1/2 litrów
rumu 100 mililitrów
śmietana 200 mililitrów
biszkopty podłużne 24 sztuk
czekolada gorzka 350 gramów
Wykonanie:
250 g czekolady połamać na kawałki. Rozpuścić na parze, nie mieszając, Mleko zagotować i wymieszać z czekolada. Wystudzić. Masło utrzeć na masę. Dodać, stale mieszając, mleko z czekoladą. Śmietanę ubić z cukrem kryształem. Białka ubić z cukrem pudrem. Pianę połączyć z bita śmietana. Odłożyć 2 łyżki kremu. Do reszty dodać masę czekoladowa. Boki i dno formy wyłożyć biszkoptami. Skropić je rumem. Wypełnić masą czekoladowa i przykryć biszkoptami. Pozostawić w chłodnym miejscu na ok. 4 godziny. Resztę czekolady rozpuścić na parze i posmarować nią wyjęty z formy deser. Udekorować kremem z piany i śmietany.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Komentarze:
Autor: Floress
Data: 2009-01-03
pyszne
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6840/Krolewski-tort-z-biszkoptami