Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 270 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoporcja kruchego ciasta 1 sztuk
czekolada gorzka 100 gramów
śmietana kremowa` 20 mililitrów
masło 5 gramów
cukier 10 gramów
rum 5 mililitrów
spirytus 5 mililitrów
mleko skondensowane słodzone 1 puszkapolewa biała według uznaniaWykonanie:Wylepić
ciastem natłuszczoną formę. Piec ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Połamaną
czekoladę rozpuścić ze
śmietaną,
masłem i
alkoholem. Masą posmarować mazurek. Puszkę z
mlekiem włożyć do garnka z
wodą i gotować ok. 4 godzin, uzupełniając
wodę tak, by pokrywała puszkę.Masę wyjąć z puszki. Szprycą cukierniczą zrobić obrzeżenie na mazurku i gałązki bazi. Polewę przygotować wg przepisu na opakowaniu i dorobić "kotki".Uwagi:Przepis na kruche ciasto jest podany oddzielnie pod nazwą: Kruche ciasto na mazurek.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: