ßßß Cookit - przepis na Mazurek - Aksamitna klasyka

Mazurek - Aksamitna klasyka

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 270 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
porcja kruchego ciasta 1 sztuk
czekolada gorzka 100 gramów
śmietana kremowa` 20 mililitrów
masło 5 gramów
cukier 10 gramów
rum 5 mililitrów
spirytus 5 mililitrów
mleko skondensowane słodzone 1 puszka
polewa biała według uznania
Wykonanie:
Wylepić ciastem natłuszczoną formę. Piec ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Połamaną czekoladę rozpuścić ze śmietaną, masłem i alkoholem. Masą posmarować mazurek. Puszkę z mlekiem włożyć do garnka z wodą i gotować ok. 4 godzin, uzupełniając wodę tak, by pokrywała puszkę.
Masę wyjąć z puszki. Szprycą cukierniczą zrobić obrzeżenie na mazurku i gałązki bazi. Polewę przygotować wg przepisu na opakowaniu i dorobić "kotki".
Uwagi:
Przepis na kruche ciasto jest podany oddzielnie pod nazwą: Kruche ciasto na mazurek.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10355/Mazurek---Aksamitna-klasyka