Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
brzoskwinie 3 sztuk
sok z cytryny 2 sztuk
cukier 2 łyżek stołowych
śmietana kremowa 200 mililitrów
cukier puder 1 łyżek stołowychWykonanie:Umyte, osuszone
brzoskwinie przekroić na pół i usunąć pestki. Z jednej połówki wyciąć 8 cienkich plasterków, skropić łyżką
soku z cytryny, przykryć i odstawić.Wlać do rondla 150 ml
wody, dodać pozostały
sok cytrynowy oraz
cukier. Mieszać, aż się rozpuści. Dodać połówki
brzoskwiń i gotować 5 minut na małym ogniu.
Owoce wyjąć łyżką cedzakową i ostudzić. Zdjąć z nich skórkę, a miąższ zmiksować na gładka masę. Wstawić na 20 minut do lodówki pod przykryciem. Schłodzoną
śmietanę ubić i wymieszać z przecierem
owocowym oraz
cukrem pudrem. Rozłożyć do kieliszków lub pucharków i udekorować plasterkami
brzoskwiń.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia FrancuskaPowyżej 1 rokuDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: