ßßß Cookit - przepis na Mus brzoskwiniowy

Mus brzoskwiniowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
brzoskwinie 3 sztuk
sok z cytryny 2 sztuk
cukier 2 łyżek stołowych
śmietana kremowa 200 mililitrów
cukier puder 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Umyte, osuszone brzoskwinie przekroić na pół i usunąć pestki. Z jednej połówki wyciąć 8 cienkich plasterków, skropić łyżką soku z cytryny, przykryć i odstawić.
Wlać do rondla 150 ml wody, dodać pozostały sok cytrynowy oraz cukier. Mieszać, aż się rozpuści. Dodać połówki brzoskwiń i gotować 5 minut na małym ogniu. Owoce wyjąć łyżką cedzakową i ostudzić. Zdjąć z nich skórkę, a miąższ zmiksować na gładka masę. Wstawić na 20 minut do lodówki pod przykryciem. Schłodzoną śmietanę ubić i wymieszać z przecierem owocowym oraz cukrem pudrem. Rozłożyć do kieliszków lub pucharków i udekorować plasterkami brzoskwiń.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Francuska
Powyżej 1 roku
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12956/Mus-brzoskwiniowy