Wykonanie
To jedno ze słodkości, które jest proste , łatwe i smaczne. Co ważne w moim przypadku dość szybkie w wykonaniu. Moich wnuczek dłużej niż pół godziny nie jestem w stanie utrzymać na odległość od czegoś słodkiego.
Składnki2 opakowania
biszkoptów2 duże opakowania
śmietany 30 %fix do ubijania
śmietany1 łyżka
żelatyny1 puszka
brzoskwiń w zalewie.3 łyżki
cukru pudru ( według uznania)WykonanieKrok 1
Biszkopty rozkruszyć na dno formyKrok 2
Śmietanę ubić na sztywno z
cukremKrok 3 Zalewę
brzoskwiniową podgrzać i rozpuścić w niej
żelatynę . Ostudzić.(włożyć do zimnej
wody)Krok 4 Gdy
żelatyna będzie zimna , wlać ją do
śmietany i wymieszać . Gdy
śmietana z
żelatyną zaczniegęstnieć zmiksować ja
piórami do ubijania piany. Te czynność powtórzyć kilka
razy aż dopowstania zastygłych pęcherzyków powietrza.Krok 5 Wyłożyć połowę masy na
biszkopty , ułożyć połówki
brzoskwiń . Przykryć pozostałą masą . Nawierzch można posypać rozkruszonym
biszkoptem