ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobrzoskwinie 1 kilogramówcukier 1,5 kilogramówsok z cytryny 1 sztukWykonanie:Umyte brzoskwinie sparzyć gorącą wodą, przelać zimna i obrać ze skórki oraz usunąć pestki. 3 brzoskwinie odłożyć, a resztę zmielić i utrzeć z cukrem na gładką masę (nie używać miksera). Dodać sok wyciśnięty z cytryny i wymieszać. Wkładać mus do małych słoików wraz z połówkami lub ćwiartkami odłożonych owoców. Nie pasteryzować.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: