Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ryż 1 szklanek
śmietana słodka 1 szklanek
mleko 1.5 szklanek
cukier 3 łyżek stołowych
wanilia 0.5 sztuk
cukier puder według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wsypać do szybkowaru
ryż, wlać
mleko i
śmietankę, posolić do smaku, wrzucić rozerwaną
wanilię. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Ugotowany
ryż wymieszać z
cukrem i rozłożyć do dowolnych foremek (np. do filiżanek) opłukanych zimną
wodą i wysypanych
cukrem pudrem. Po ostygnięciu wyjąć z foremek i podawać z
bitą śmietaną,
syropem owocowym lub słodkimi sosami.Uwagi:
Wanilia w lasceCiasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: