Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
czosnek 2 ząbki
sok pomidorowy 1 litrów
olej według uznania
bułka tarta według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
vegeta według uznania
cebula 1 sztuk
jajka 3 sztuk
kasza manna 2 szklanek
kapusta biała 500 gramów
mięso mielone 500 gramówWykonanie:
Kapustę i
cebulę drobno posiekać, pozostawić ,aby zmiękła. Dodać
mielone mięso,
kaszę manną i
jajka. Dobrze wymieszać, doprawiając jarzynką,
pieprzem i
solą. Z masy, rękoma, formować niewielkie kotlety, panierować w
bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym
oleju. Układać w garnku i zalać zalewą
pomidorową połączoną z rozdrobnionym
czosnkiem i doprawioną
solą i
pieprzem. Gotować 75 minut, pod przykryciem, na małym ogniu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaKuchnia StaropolskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: edl26Data: 2008-12-10Bardzo pyszne po ugotowaniu..jednak odgrzewane nie są już tak dobre :(Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: