ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegoczosnek 2 ząbkisok pomidorowy 1 litrówolej według uznaniabułka tarta według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniavegeta według uznaniacebula 1 sztukjajka 3 sztukkasza manna 2 szklanekkapusta biała 500 gramówmięso mielone 500 gramówWykonanie:Kapustę i cebulę drobno posiekać, pozostawić ,aby zmiękła. Dodać mielone mięso, kaszę manną i jajka. Dobrze wymieszać, doprawiając jarzynką, pieprzem i solą. Z masy, rękoma, formować niewielkie kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Układać w garnku i zalać zalewą pomidorową połączoną z rozdrobnionym czosnkiem i doprawioną solą i pieprzem. Gotować 75 minut, pod przykryciem, na małym ogniu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaKuchnia StaropolskaPotrawy z MięsaKomentarze:Autor: edl26Data: 2008-12-10Bardzo pyszne po ugotowaniu..jednak odgrzewane nie są już tak dobre :(Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: