ßßß Cookit - przepis na Seler naciowy z oliwkami

Seler naciowy z oliwkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
łodygi selera naciowego 12 sztuk
soczewica 50 gramów
oliwki czarne 150 gramów
czosnek 2 ząbki
twarożek 130 gramów
bazylia posiekana 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
pomidory z puszki 400 gramów
pieprz czarny według uznania
pieprz Cayenne według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Soczewicę gotować 10 minut w osolonej wodzie. Seler umyć i pokroić na 8-cm kawałki. Soczewicę odsączyć przelać zimną wodą. Wymieszać z pokrojonymi oliwkami, zmiażdżonym czosnkiem i połową bazylii. Masę wycisnąć na kawałki selera za pomocą szprycerki. Oczyszczoną, posiekaną cebulę zeszklić na oleju, dodać pomidory, doprawić solą, pieprzem czarnym i cayenne. Na wierzchu ułożyć kawałki selera i dusić 15 minut. Podawać gorące posypane bazylią.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4797/Seler-naciowy-z-oliwkami