Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
łodygi selera naciowego 12 sztuk
soczewica 50 gramów
oliwki czarne 150 gramów
czosnek 2 ząbki
twarożek 130 gramów
bazylia posiekana 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
pomidory z puszki 400 gramów
pieprz czarny według uznania
pieprz Cayenne według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Soczewicę gotować 10 minut w osolonej wodzie.
Seler umyć i pokroić na 8-cm kawałki.
Soczewicę odsączyć przelać zimną
wodą. Wymieszać z pokrojonymi
oliwkami, zmiażdżonym
czosnkiem i połową
bazylii. Masę wycisnąć na kawałki
selera za pomocą szprycerki. Oczyszczoną, posiekaną
cebulę zeszklić na
oleju, dodać
pomidory, doprawić
solą,
pieprzem czarnym i
cayenne. Na wierzchu ułożyć kawałki
selera i dusić 15 minut. Podawać gorące posypane
bazylią.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: