ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 60(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoczekolada biała 350 gramówmasło 300 gramówjajka 9 sztukorzechy włoskie 180 gramówcukier waniliowy 2 sztukcukier 450 gramówmąka 450 gramówsól 1 szczyptagrzaniec 100 mililitrówcukier puder 480 gramówWykonanie:Połamane 300g czekolady stopić z masłem w kąpieli wodnej i lekko ostudzić. 80g orzechów grubo posiekać. Jajka rozmieszać. Stopiona czekoladę wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym, jajkami, solą oraz posiekanymi orzechami. Ciasto przełożyć na dużą blaszkę, wyścieloną papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 45 minut w 180 stopniach, ostudzić.Grzaniec wymieszać z cukrem pudrem. Masą posmarować ciasto i na 3 h włożyć do lodówki.Pokroić ciasto na kwadraty i ukośnie je przekroić. Połamane 50g czekolady stopić w gorącej kąpieli wodnej. 100g orzechów zamaczać w polewie czekoladowej i udekorować nimi trójkąty.Uwagi:Masło można zastąpić margaryną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: