ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 50(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoczekolada mleczna 50 gramówczekolada gorzka 100 gramóworzechy włoskie 100 gramówjajka 2 sztukcukier 225 gramówcukier waniliowy 1 sztukmasło 100 gramówmigdały mielone 75 gramówmąka 150 gramówsól 1 szczyptaczekolada biała 75 gramówWykonanie:Mieszając, roztopić masło razem z połamaną czekoladą. Orzechy grubo posiekać. Mikserem utrzeć jajka, cukier, cukier waniliowy, migdały, sól, mąkę i czekoladę z masłem na gładką masę. Wymieszać z orzechami. Ciasto nakładać do kolorowych, papierowych foremek do 2/3 objętości, ułożonych na 2 blachach. Piej kolejno w 180 stopniach ok. 18 minut, ostudzić.Połamaną białą czekoladę stopić w kąpieli wodnej. Polewę nałożyć do woreczka i obciąć róg i udekorować babeczki. Pozostawić do zastygnięcia.Uwagi:Masło można zastąpić margaryną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: