ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 300 gramówmasło 200 gramówcukier 150 gramóworzechy włoskie mielone 150 gramówjajka 1 sztukcukier waniliowy 1 sztukcukier puder 50 gramówcukier waniliowy 1 sztukWykonanie:Ciasto: z przesianej mąki, posiekanego masła, cukru, mielonych orzechów, jajka oraz cukru waniliowego zagnieść szybko na gładkie, kruche ciasto i wstawić na 60 minut do lodówki.Rozwałkować na grubość ok. 7 mm i wyciąć ciasteczka. Układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 7 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Zimne ciastka posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPowyżej 1 rokuWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: