ßßß
5 jajek1 szklanka cukru200 g masła2 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżeczki cukru waniliowego1 łyżeczka aromatu pomarańczowego4 łyżki ciemnego kakao2/3 szklanki posiekanych orzechów włoskichcukier puder do posypania
PRZYGOTOWANIEJajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym . Dodajemy roztopione ciepłe (ale nie gorące) masło. Stopniowo dosypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy aromat pomarańczowy i kakao. Mieszamy. Na koniec wrzucamy posiekane orzechy i mieszamy łyżką. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia (lub smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą).Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40 minut. Wystudzone ciasto oprószamy cukrem pudrem.Smacznego :)