Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 50(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
margaryna 100 gramów
mleko 1 szklanek
mąka 500 gramów
drożdże suszone 7 gramów
cukier 125 gramów
jajka 2 sztuk
sól 1 szczypta
cukier puder według uznania
lukier według uznaniaWykonanie:Do przesianej
mąki dodać
drożdże,
sól oraz
cukier i wymieszać. Dodać
margarynę rozpuszczoną w ciepłym
mleku oraz
jajka i wyrobić gładkie ciasto. Odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce. Ciasto zagnieść jeszcze raz na stolnicy i rozwałkować na grubość ok. 2 cm. Wykrawać foremkami
serca i układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Odstawić na 20 minut w ciepłe miejsce, aby wyrosły. Piec ok. 25 minut, aż staną się rumiane. Przestudzone
ciasteczka udekorować lukrem i posypać
cukrem pudrem.Uwagi:
Lukier można zastąpić kremem
cukrowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: