ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegorosół królewski 1 kostekprzyprawa jarzynowa 1 łyżek stołowychziemniaki 4 sztukpomidory 2 sztukboczek wedzony plastry 8 sztukszpinak swieży 500 gramówbazylia według uznaniasos sałatkowy francuski 2 sztukoliwa z oliwek 6 łyżek stołowychsok z cytryny 1 łyżek deserowychmiód 2 łyżek stołowychmusztarda 2 łyżek stołowychWykonanie:Oczyszczone ziemniaki ugotować w rosole, ostudzić i pokroić w ćwiartki. Umyte pomidory pokroić w ósemki. Szpinak umyć pod bierzącą wodą. na rozgrzanej patelni usmażyć boczek pokrojony w kostkę, dodać szpinak bez łodyg, doprawić przyprawą jarzynową. Ziemniaki usmażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor. na talerzu ułożyć ziemniaki, pomidory, na to położyć usmażony szpinak i całość polać dressingiem francuskim.Dressing do sałatki: sosy sałatkowe, oliwę z oliwek, sok z cytryny, miód i musztardę dobrze połączyć.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: