Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegorosół królewski 1 kostek
przyprawa jarzynowa 1 łyżek stołowych
ziemniaki 4 sztuk
pomidory 2 sztuk
boczek wedzony plastry 8 sztuk
szpinak swieży 500 gramów
bazylia według uznania
sos sałatkowy francuski 2 sztuk
oliwa z oliwek 6 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek deserowych
miód 2 łyżek stołowych
musztarda 2 łyżek stołowychWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki ugotować w rosole, ostudzić i pokroić w ćwiartki. Umyte
pomidory pokroić w ósemki.
Szpinak umyć pod bierzącą
wodą. na rozgrzanej patelni usmażyć
boczek pokrojony w kostkę, dodać
szpinak bez łodyg, doprawić przyprawą jarzynową.
Ziemniaki usmażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor. na talerzu ułożyć
ziemniaki,
pomidory, na to położyć usmażony
szpinak i całość polać dressingiem francuskim.Dressing do sałatki:
sosy sałatkowe,
oliwę z oliwek,
sok z cytryny,
miód i
musztardę dobrze połączyć.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: