Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
cukier 125 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
sól 1 szczypta
twarożek 750 gramów
śmietanka do kawy 125 mililitrów
skórka z cytryny - otarta 1 sztuk
budyń waniliowy 1,5 sztuk
maliny 350 gramów
cukier brazowy 2 łyżek stołowych
wiórki kokosowe według uznania
olejek śmietankowy według uznaniaWykonanie:
Jajka ubić mikserem z
cukrem,
cukrem waniliowym i
solą na puszystą masę. Partiami dodawać
twaróg i
śmietankę oraz
skórkę z cytryny,
budyń i kilka kropel
olejku, dobrze wymieszać. Przełożyć połowę masy do średniej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, rozłożyć na niej 300g oczyszczonych
malin i wylać pozostałą masę na wierzch, wygładzić. Piec ok. 60 minut w 175 stopniach.Wymieszać
brązowy cukier z 2 łyżkami
wiórków kokosowych i na 15 minut przed końcem pieczenia posypać ciasto na wierzchu tą mieszanką, piec jeszcze 15 minut. Przed podaniem udekorować wiórkami kokosowymi i
malinami. Podawać z
bitą śmietana lub
lodami śmietankowymi.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: