Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mandarynki 2 puszka
masło 100 gramów
jajka 4 sztuk
cukier 175 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
kasza manna 50 gramów
skórka z cytryny - otarta 1 sztuk
konfitura morelowa 2 łyżek stołowych
sól 1 szczypta
budyń waniliowy 2 sztuk
wiórki kokosowe 40 gramów
ser mielony 750 gramówWykonanie:Miękkie
masło utrzeć z
cukrem i
cukrem waniliowym, dodając kolejno
żółtka,
kaszę manną oraz
budyń, stopniowo
ser oraz
skórkę z cytryny. Całość dobrze wymieszać.Ubić
białka ze szczyptą
soli na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą
serową. Dodać osączone
mandarynki i wymieszać. Średniej wielkości tortownicy natłuścić i obsypać
kaszą manną. Przełożyć do niej masę
serową i wyrównać. Piec 60 minut w 180 stopniach, ostudzić. Po 40 minutach pieczenia, sernik można na wierzchu przykryć pergaminem, aby zbytnio się nie wysuszył.Podgrzaną
konfiturę przetrzeć przez sito i posmarować nią brzeg sernika, następnie oprószyć uprażonymi wiórkami kokosowymi. Można ciasto podawać z
bitą śmietaną posypaną wiórkami kokosowymi lub czekoladowymi.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: