ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomandarynki 2 puszkamasło 100 gramówjajka 4 sztukcukier 175 gramówcukier waniliowy 1 sztukkasza manna 50 gramówskórka z cytryny - otarta 1 sztukkonfitura morelowa 2 łyżek stołowychsól 1 szczyptabudyń waniliowy 2 sztukwiórki kokosowe 40 gramówser mielony 750 gramówWykonanie:Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodając kolejno żółtka, kaszę manną oraz budyń, stopniowo ser oraz skórkę z cytryny. Całość dobrze wymieszać.Ubić białka ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą serową. Dodać osączone mandarynki i wymieszać. Średniej wielkości tortownicy natłuścić i obsypać kaszą manną. Przełożyć do niej masę serową i wyrównać. Piec 60 minut w 180 stopniach, ostudzić. Po 40 minutach pieczenia, sernik można na wierzchu przykryć pergaminem, aby zbytnio się nie wysuszył.Podgrzaną konfiturę przetrzeć przez sito i posmarować nią brzeg sernika, następnie oprószyć uprażonymi wiórkami kokosowymi. Można ciasto podawać z bitą śmietaną posypaną wiórkami kokosowymi lub czekoladowymi.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: