Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 6 sztuk
cukier 250 gramów
cukier waniliowy 2 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
budyń waniliowy 1 sztuk
skórka z cytryny - otarta 1 sztuk
maślanka 750 gramów
ser mielony 500 gramów
cukier puder 1 łyżek stołowych
konfitura truskawkowa 300 gramówWykonanie:Utrzeć
jajka,
cukier,
cukier waniliowy oraz
sól. Dodać
ser,
budyń,
skórkę z cytryny oraz
maślankę. Całość dobrze wymieszać. Masę
serową przełożyć do natłuszczonej, obsypanej
mąką średniej wielkości tortownicy, wyrównać. Piec ok. 60 minut w 175 stopniach. Po wyłączeniu pozostawić sernik na 20 minut w piekarniku przy otwartych drzwiczkach. Wyjąć z piekarnika, okroić nożem brzegi i pozostawić do wystygnięcia. Po wyjęciu z formy posypać
cukrem pudrem. Podawać z
konfiturą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: