ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegojajka 6 sztukcukier 250 gramówcukier waniliowy 2 łyżek deserowychsól 1 szczyptabudyń waniliowy 1 sztukskórka z cytryny - otarta 1 sztukmaślanka 750 gramówser mielony 500 gramówcukier puder 1 łyżek stołowychkonfitura truskawkowa 300 gramówWykonanie:Utrzeć jajka, cukier, cukier waniliowy oraz sól. Dodać ser, budyń, skórkę z cytryny oraz maślankę. Całość dobrze wymieszać. Masę serową przełożyć do natłuszczonej, obsypanej mąką średniej wielkości tortownicy, wyrównać. Piec ok. 60 minut w 175 stopniach. Po wyłączeniu pozostawić sernik na 20 minut w piekarniku przy otwartych drzwiczkach. Wyjąć z piekarnika, okroić nożem brzegi i pozostawić do wystygnięcia. Po wyjęciu z formy posypać cukrem pudrem. Podawać z konfiturą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: