ßßß Cookit - przepis na Tradycyjny sernik

Tradycyjny sernik

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 14
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 6 sztuk
cukier 250 gramów
cukier waniliowy 2 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
budyń waniliowy 1 sztuk
skórka z cytryny - otarta 1 sztuk
maślanka 750 gramów
ser mielony 500 gramów
cukier puder 1 łyżek stołowych
konfitura truskawkowa 300 gramów
Wykonanie:
Utrzeć jajka, cukier, cukier waniliowy oraz sól. Dodać ser, budyń, skórkę z cytryny oraz maślankę. Całość dobrze wymieszać. Masę serową przełożyć do natłuszczonej, obsypanej mąką średniej wielkości tortownicy, wyrównać. Piec ok. 60 minut w 175 stopniach. Po wyłączeniu pozostawić sernik na 20 minut w piekarniku przy otwartych drzwiczkach. Wyjąć z piekarnika, okroić nożem brzegi i pozostawić do wystygnięcia. Po wyjęciu z formy posypać cukrem pudrem. Podawać z konfiturą.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12883/Tradycyjny-sernik