Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
masło 125 gramów
ciastka maślane 150 gramów
jajka 3 sztuk
cukier 100 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
porzeczki czerwone 500 gramów
serek śmietankowy 400 gramów
śmietana 300 gramów
budyń waniliowy 1 sztuk
skórka z cytryny - otarta 0,5 sztuk
sok z cytryny 2 łyżek stołowychmasa makowa 250 gramów
cukier puder 2 łyżek deserowychWykonanie:
Ciastka włożyć do woreczka i pokruszyć wałkiem. Spód średniej tortownicy posmarować
masłem, a pozostałe
masło wymieszać z pokruszonymi
ciastkami i rozłożyć na spodzie, docisnąć dłońmi.
Owoce oczyścić, odłożyć 3-4 gałązki
porzeczek.
Żółtka utrzeć na gładki krem z 75g
cukru oraz
cukrem waniliowym.. Dodać
serek, kwaśną
śmietanę,
budyń, skórkę i
sok z cytryny, wymieszać. Wsypać masę
makową i 2/3
porzeczek.
Białka ubić na sztywno, połączyć z 25g
cukru i wlać do masy. Krem nałożyć na pokruszone
ciastka. Posypać
porzeczkami i piec 60 minut w 175 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: