ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomasło 125 gramówciastka maślane 150 gramówjajka 3 sztukcukier 100 gramówcukier waniliowy 1 sztukporzeczki czerwone 500 gramówserek śmietankowy 400 gramówśmietana 300 gramówbudyń waniliowy 1 sztukskórka z cytryny - otarta 0,5 sztuksok z cytryny 2 łyżek stołowychmasa makowa 250 gramówcukier puder 2 łyżek deserowychWykonanie:Ciastka włożyć do woreczka i pokruszyć wałkiem. Spód średniej tortownicy posmarować masłem, a pozostałe masło wymieszać z pokruszonymi ciastkami i rozłożyć na spodzie, docisnąć dłońmi.Owoce oczyścić, odłożyć 3-4 gałązki porzeczek. Żółtka utrzeć na gładki krem z 75g cukru oraz cukrem waniliowym.. Dodać serek, kwaśną śmietanę, budyń, skórkę i sok z cytryny, wymieszać. Wsypać masę makową i 2/3 porzeczek. Białka ubić na sztywno, połączyć z 25g cukru i wlać do masy. Krem nałożyć na pokruszone ciastka. Posypać porzeczkami i piec 60 minut w 175 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: