Wykonanie

Sernik z
serka Philadelphia jest bardzo smaczny,kremowy i bezproblemowy.Polecam:)Składniki:300 gr
ciasteczek Digestives200 gr
masła900 gr
serka Philadelphia(użyłam 3 opakowania po 300 gr)4 duże
jajka240 gr
cukru pudru200 gr
jogurtu greckiego kremowego3-4 łyżeczki startej
skórki z cytryny60 ml
soku z cytrynyCałą formę średniej wielkosci tortownicy wyłożyć folią aluminiową.
Ciasteczka dokładnie pokruszyć(można za pomocą blendera) i połączyć z roztopionym
masłem.Spód tortownicy (można też boki-choć ja tego nie robiłam) wyłożyć
ciastkami z
masłem,dobrze docisnąć i wstawić do lodówki.Piekarnik włączyć i ustawić tem.na 170 stopni C.Wszystkie składniki na masę
serową dokładnie zmiksować,dość rzadką wylać na schłodzony spód a górę tortownicy przykryć folią aluminiową (góra sernika powinna być jasna,nie spieczona) i wstawić do piekarnika na ok. 1 godzine i 45 minut(lub do momentu az
ser się zetnie-a sprawdzić to można patyczkiem).Upieczony sernik pozostawić do całkowitego wystygnięcia,przechowywać w lodówce.Smacznego:)