Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
masło 125 gramów
cukier 240 gramów
mąka 250 gramów
jajka 5 sztuk
białka 4 sztuk
mandarynki konserwowe 600 gramów
śmietana kremowa 250 gramów
mleko 250 mililitrów
budyń waniliowy 2 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
skórka z cytryny - otarta 1 sztuk
sól 1 szczypta
cukier waniliowy 2 łyżek deserowych
ser mielony 500 gramówWykonanie:Z przesianej
mąki,
masła, 60g
cukru oraz 1
jajka zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć je w folię i wstawić na 30 minut do lodówki.Schłodzone ciasto rozwałkować na placek i przenieść do natłuszczonej średniej wielkości tortownicy. Docisnąć brzegi.Zagotować
śmietanę i
mleko. 100 ml
mleka wymieszać z
budyniem,
sokiem i
skórka z cytryny, 4
żółtkami,
sola oraz
cukrem waniliowym. Dodać do
mleka i ponownie zagotować.Ubić 8
białek ze 180g
cukru. Do budyniu dodać
ser i zagotować. Garnek zdjąć z ognia, dodać
białka i osaczone
mandarynki. Masę wyłożyć na ciasto. piec ok. 50 minut w 175 stopniach. Po wyłączeniu zostawić sernik na 20 minut w otwartym piekarniku, następnie okroić nożem brzegi i zdjąć obręcz, ostudzić.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: