Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ser mielony 1 kilogramów
cukier 2 szklanek
budyń waniliowy 2 sztuk
jajka 10 sztuk
sól 1 szczypta
margaryna 1 kostek
rodzynki 100 gramów
maliny mrożone 500 gramów
cukier 5 łyżek stołowych
cukier puder według uznaniaWykonanie:Utrzeć
miękką margarynę z
cukrem. Ucierając, dodawać po
żółtku i stopniowo
ser. Następnie wymieszać z proszkiem budyniowym. Ubić
białka ze szczyptą
soli na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą
serową. Dodać wymoczone oprószone
mąka rodzynki i wymieszać. Przełożyć do formy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach. Studzić w wyłączonym piekarniku przy uchylonych drzwiczkach.Mrożone
maliny zagotować z 5 łyżkami
cukru.Posypać
cukrem pudrem zimny sernik, a każdą porcję przed podaniem polać
sosem malinowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: