ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegomąka 500 gramówżółtko 7 sztukjajko 1 sztukcukier 0.5 szklanekcukier waniliowy 1 sztukmleko 1 szklanekmasło 1 kostekdrożdże 60 gramówrodzynki 100 gramówlukier według uznaniaWykonanie:Na parze ubić żółtka, jajko z cukrami. Masę wymieszać z mąką, mlekiem i rozczynem drożdżowym. Wyrobić ciasto, dodać roztopione masło i wymoczone rodzynki. Ponownie zagnieść, przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Piec ok.40 minut w 180 stopniach. Zimną babę polukrować i udekorować kandyzowanymi skórkami.Uwagi:do dekoracji kandyzowane skórkiAutor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: