Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 600 gramów
matiasy w
oleju 3 sztuk
cebula czerwona 1 sztuk
jabłka 1 sztuk
śmietana 6 łyżek stołowych
szczypiorek 2 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane
ziemniaki osuszyć i owinąć folią aluminiową lub pergaminem. Piec 45 minut w 200 stopniach, aż będą miękkie. Oczyszczona
cebule i
winne jabłko drobno pokroić.
Śledzie pokroić na małe kawałki i dodać do
cebuli z
jabłkami. Polać
śmietana przyprawioną
sokiem z cytryny,
cukrem,
sola oraz
pieprzem i wymieszać.Odwinięte z foli upieczone
ziemniaki ułożyć na talerzu. skórkę przekroić na krzyż i rozchylić. Do środka włożyć porcję
śledzia i posypać posiekanym
szczypiorkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: