ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 500 gramówmiód 3 łyżek stołowychmleko 3 łyżek stołowychwoda przegotowana 1 łyżek stołowychcukier 50 gramówjajko 1 sztukmasło 0,5 łyżek stołowychsoda oczyszczona 1 łyżek deserowychmleko 2 szklanekkasza manna 5 łyżek stołowychcukier puder 1 szklanekmasło 1 szklanekcytryna 1 sztukpolewa kakaowa lub czekoladowa 1 sztukWykonanie:Przygotowanie ciasta: miód, 50 gram cukru, łyżkę wody i 3 łyżki mleka dać do rondla i mieszając podgrzewać, aż składniki dokładnie się połączą. Wystudzoną masę przełożyć do miski z przesianą mąką, dodać jajko, sodę i pół łyżki masła, Zagnieść ciasto, podzielić je na 4 równe części, każdą rozwałkować na placek o wielkości średniej tortownicy i osobno upiec. Przygotowanie kremu: kaszę manna ugotować w 2 szklankach mleka i wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem, ucierając, dodawać po łyżce zimną kaszę manną i sok z cytryny. Złożenie tortu: placek - krem - placek - powidła - placek - krem - placek - całość oblać polewą kakaową i udekorować. Wstawić na noc do lodówki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WęgierskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: