Bardzo smaczne ciasto., które dodaję do akcji Gotujemy po polsku IV.50 dkg kg mąki1/2 szkl. cukru2 jajka1/2 szkl. miodu15 dkg margaryny1 łyżka sody1/2 szkl. kaszy manny1/2 l mleka1 margaryna1 szkl. cukru pudru1 łyżka kakaoszczypta kwasku cytrynowegoolejek arakowy i migdałowyW rondelku rozpuścić na wolnym ogniu margarynę z miodem. Do przestudzonej masy dodawać mąkę wymieszaną z sodą, ubite na parze jaja oraz cukier, po czym zagnieść ciasto (jeśli ciasto zagniata się z trudem, dodać łyżkę gęstej śmietany). Gotowe ciasto podzielić na 4 części [ u mnie wyszły trzy], każdą z nich jak najcieniej rozwałkować i piec 5 min w nagrzanym piekarniku.K aszę ugotować na gęsto i ostudzić. Masło ucierać z cukrem, powoli dodając kaszę. Podzielić masę na połowę. Do jednej części dodać kwasek cytrynowy i olejek migdałowy, do drugiej - olejek arakowy i kakao. Przełożyć placki na przemian dwoma masami.