Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
grzyby suszone 3 sztuk
boczek wędzony 100 gramów
marchewka 1 sztuk
cebula 1 sztuk
papryka zielona 1 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
ziemniaki 2 sztukżurek w proszku 2 sztuk
liść laurowy 1 sztuk
kiełbasa parówkowa 250 gramów
chlebki małe 4 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, namoczone
grzyby osączyć i pokroić. Pokrojony w kostkę
boczek ze smażyć na skwarki. Oczyszczona
marchewkę oraz
cebulę pokroić. Oczyszczona
paprykę pokroić w paski.
Marchewkę oraz
cebulę wrzucić na rozgrzana w rondlu
oliwę i chwilę podsmażyć. Dodać
paprykę oraz pokrojone w słupki
ziemniaki i dusić pod przykryciem jeszcze 4 minuty. Zalać
żurkiem rozmieszanym w 3 szklankach zimnej
wody. Włożyć listek oraz
grzyby i gotować 20 minut. Obraną ze skórki
parówkową pokroić w plastry i dodać do zupy razem ze skwarkami. Gotować jeszcze minutę i doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. W chlebkach ściąć piętki, wydrążyć środki, napełnić
żurkiem i od razu podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: