ßßß Cookit - przepis na Żur w chlebkach

Żur w chlebkach

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
grzyby suszone 3 sztuk
boczek wędzony 100 gramów
marchewka 1 sztuk
cebula 1 sztuk
papryka zielona 1 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
ziemniaki 2 sztuk
żurek w proszku 2 sztuk
liść laurowy 1 sztuk
kiełbasa parówkowa 250 gramów
chlebki małe 4 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, namoczone grzyby osączyć i pokroić. Pokrojony w kostkę boczek ze smażyć na skwarki. Oczyszczona marchewkę oraz cebulę pokroić. Oczyszczona paprykę pokroić w paski. Marchewkę oraz cebulę wrzucić na rozgrzana w rondlu oliwę i chwilę podsmażyć. Dodać paprykę oraz pokrojone w słupki ziemniaki i dusić pod przykryciem jeszcze 4 minuty. Zalać żurkiem rozmieszanym w 3 szklankach zimnej wody. Włożyć listek oraz grzyby i gotować 20 minut. Obraną ze skórki parówkową pokroić w plastry i dodać do zupy razem ze skwarkami. Gotować jeszcze minutę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. W chlebkach ściąć piętki, wydrążyć środki, napełnić żurkiem i od razu podawać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12018/Zur-w-chlebkach