Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
biszkopty podłużne 400 gramów
twarożek mielony 300 gramów
cukier puder 0,5 szklanek
jajka 3 sztuk
galaretka truskawkowa 1 sztuk
śmietana kremówka 1 szklanekmieszane
owoce jagodowe 300 gramówWykonanie:
Biszkopty ułożyć w 2 rzędach w prostokątnej dużej formie do ciast.
Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wrzącej
wody i wystudzić.
Żółtka utrzeć z
cukrem pudrem na puszystą masę, dodając
ser. Ubić na sztywno schłodzoną
śmietanę i pianę z
białek. Obie piany i tężejącą
galaretkę połączyć delikatnie z masą
serową. Wymieszać z umytymi i osuszonymi
owocami, wyłożyć równą warstwą na biszkoptach. Schłodzić w lodówce.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: