ßßß
0,5 kg sera mielonego3 jajka1 szklanka cukru pudru5 dag masła1 galaretka cytrynowa1 galaretka truskawkowaowocebiszkopty podłużneMasło utrzeć z 1/2 szklanki cukru pudru i 3 żółtkami.Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance wrzątku i odstawić do wystudzenia.Do utartej masy dodawać stopniowo ser i nadal ucierać.Białka ubić na sztywno z 1/2 szklanki cukru pudru.Do masy serowej dodawać stopniowo zimną galaretkę.Na koniec dodać ubite białka i delikatnie wmieszać do masy sernikowej.Tortownicę (Ø24 cm) wyłożyć biszkoptami.Masę serową delikatnie przełożyć na biszkopty, wyrównać wierzch i na parę minut włożyć do lodówki.W tym czasie rozpuścić galaretkę truskawkową w 1 szklance wrzątku i odstawić do lekkiego stężenia.Na serniku ułożyć dowolne owoce i zalać je tężejącą galaretką.Sernik odstawić na kilka godzin do lodówki do całkowitego stężenia.Smacznego!!
