Wykonanie
To ciasto to bardzo delikatne połączenie dzięki serkowi, bardzo mi się podoba jego konsystencja i smak a do tego
jagody sprawiają, że ciasto jest soczyste.
Składniki:
Biszkopt z 4
jajek http://cukrowapasja.blogspot.com/2013/02/cytrynka.htmlMasa:* 400ml
śmietany 30%*
cukier puder* 2 opakowania
serka mascarpone ( po 250g)*
jagody(mrożone)Dodatkowo:*
płatki migdałoweŚmietanę z
cukrem ubić na sztywno i delikatnie rozsmarowywać
serek, tak aby nie pozostały grudki.Ciasto przeciąć na pół i nasączyć
herbatą, na spód dać 2/3 kremu i posypać to
jagodami, założyć górnym płatem
biszkopta i położyć na wierch resztę kremu.
Płatki migdałowe lekko uprażyć na patelni i posypać na wierzchu ciasta.SMACZNEGO :)