ßßß Cookit - przepis na Sernik z migdałami.

Sernik z migdałami.

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 18
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
ser biały tłusty 1 kilogramów
masło 0.5 kostek
cukier puder 2 szklanek
migdały siekane 1 szklanek
cukier waniliowy 2 sztuk
białka 2 szklanek
mąka krupczatka 3 łyżek stołowych
lukier pomarańczowy według uznania
tłuszcz według uznania
bułka tarta według uznania
Wykonanie:
Białka ze szklanką cukru pudru ubijamy na pianę. Pozostałą część cukru pudru ucieramy z masłem i cukrem waniliowym powoli dodając małymi partiami ser.
Do lekko wyrobionej masy dodajemy ubite białka, migdały oraz mąkę.
Wszytskie składniki dokładnie mieszamy nie spiesząc się i całość wylewamy do wcześniej przygotowanej tortownicy i wstawiamy do lekko nagrzanego piekarnika.
Ciasto pieczemy przez godzinę w temperaturze 160 stopni.
Upieczone lekko zrumienione ciasto wystawiamy na podstawek i po wychłodzeniu polewamy lukrem.
Autor: kizuh
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Wigilia
Komentarze:
Autor: marzeniew
Data: 2009-04-29
ser jest ważny aby był puszysty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5493/Sernik-z-migdalami