Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 18(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ser biały tłusty 1 kilogramów
masło 0.5 kostek
cukier puder 2 szklanek
migdały siekane 1 szklanek
cukier waniliowy 2 sztuk
białka 2 szklanek
mąka krupczatka 3 łyżek stołowych
lukier pomarańczowy według uznaniatłuszcz według uznania
bułka tarta według uznaniaWykonanie:
Białka ze szklanką
cukru pudru ubijamy na pianę. Pozostałą część
cukru pudru ucieramy z
masłem i
cukrem waniliowym powoli dodając małymi partiami
ser.Do lekko wyrobionej masy dodajemy ubite
białka,
migdały oraz
mąkę.Wszytskie składniki dokładnie mieszamy nie spiesząc się i całość wylewamy do wcześniej przygotowanej tortownicy i wstawiamy do lekko nagrzanego piekarnika.Ciasto pieczemy przez godzinę w temperaturze 160 stopni.Upieczone lekko zrumienione ciasto wystawiamy na podstawek i po wychłodzeniu polewamy lukrem.Autor: kizuhZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWigiliaKomentarze:Autor: marzeniewData: 2009-04-29
ser jest ważny aby był puszystyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: