ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 750 gramówmiód 1 szklanekprzyprawa do piernika 1 sztukproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychjajko 5 sztukmargaryna 1 kostekcukier 0.75 szklanekśmietana 1 szklanekbakalia 100 gramówWykonanie:Miód podgrzać z przyprawą do pierników. Utrzeć margarynę z cukrem, dodawać kolejno żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem. Wlać śmietanę, przestudzony miód i bakalie, dobrze połączyć, a na końcu połączyć delikatnie z pianą ubitą z białek. Masę przełożyć do natłuszczonej, wysypanej bułką tartą formy i piec ok.60 minut w 180 stopniach.Zimne ciasto pokryć lukrem, ozdobić marmoladkami i cukrową posypką.Uwagi:do dekoracji: lukier, marmoladki, posypka cukrowaAutor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: