Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
kaczka 1.5 kilogramów
boczek 10 dekagramów
smalec 6 dekagramów
cebula 1 sztuk
marchew 1 sztuk
wino białe wytrawne 0.5 szklanek
woda 0.5 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Sprawioną
kaczkę obrumienić w szybkowarze na tłuszczu, wrzucić pokrojony w kostkę
boczek oraz pokrojone w talarki
marchew i
cebulę. Posolić i popieprzyć, wlać
wino. Zagotować bez przykrycia, a następnie wlać
wodę. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.Uwagi:
smalec,
masło lub 4 łyżki
oleju np.
sojowego;
białe wino wytrawne lub zamiennie tyle
wody z
octem winnymPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: