ßßß Cookit - przepis na Kaczka pieczona

Kaczka pieczona

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
kaczka 1.5 kilogramów
boczek 10 dekagramów
smalec 6 dekagramów
cebula 1 sztuk
marchew 1 sztuk
wino białe wytrawne 0.5 szklanek
woda 0.5 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Sprawioną kaczkę obrumienić w szybkowarze na tłuszczu, wrzucić pokrojony w kostkę boczek oraz pokrojone w talarki marchew i cebulę. Posolić i popieprzyć, wlać wino. Zagotować bez przykrycia, a następnie wlać wodę. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
Uwagi:
smalec, masło lub 4 łyżki oleju np. sojowego; białe wino wytrawne lub zamiennie tyle wody z octem winnym
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1513/Kaczka-pieczona