Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 1 kilogramów
kiełbasa 300 gramów
czosnek 5 ząbki
oliwa według uznania
papryka mielona 1 szczypta
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:W plastry pokroić
kiełbasę oraz oczyszczone
ziemniaki. Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym, dodać nieobrane ząbki
czosnku. Oprószyć
solą,
pieprzem oraz
papryką i polać
oliwa. Zapiekać 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Danie podawać posypane posiekaną
natką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: doris_doniaData: 2011-01-17bardzo mi sie ten przepis spodobał i na pewno jutro go wypróbuje...Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: