ßßß
Potrzebne będą:- 3 łyżki oliwy do smażenia- 2 papryki (w tej wersji czerwona i żółta)- 6 kiełbasek wieprzowych, np. frankfurterek, przekrojonych na pół- 6 ząbków czosnku- 2 puszki białej fasoli, odsączonej z zalewy i opłukanej- sól i pieprz- trochę oliwy do skropienia potrawy- 6 łyżek posiekanej natki pietruszki (w tej wersji nie dałem)Sposób wykonania:1) Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy kawałki kiełbasy ze wszystkich stron, aż zbrązowieją i będą miękkie. Następnie wyjmujemy je łyżką cedzakową, a na tą samą patelnię wrzucamy 3 całe ząbki czosnku i smażymy je na małym ogniu.2) Gdy będą miękkie, dorzucamy pokrojoną w paski paprykę i smażymy przez około 10 minut.3) Po tym czasie dodajemy kiełbaski i fasolę, doprawiamy solą i pieprzem a następnie zagotowujemy całość przez około 2 minuty.4) Pozostałe 3 ząbki czosnku przeciskamy przez praskę, dodajemy do naszej potrawy, mieszamy, a na końcu całość posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Smacznego =)