ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoser mielony 1 kilogramówjajka 5 sztukcukier 250 gramówcukier 2 łyżek stołowychśmietana 150 gramówsok z cytryny 4 łyżek stołowychbudyń śmietankowy 2 sztukkasza manna 3 łyżek stołowychmandarynki 1 puszkaananasy 1 puszkawinogrona czerwone 100 gramówwinogrona zielone 100 gramówwinogrona różowe 100 gramówpolewa do ciast jasna 1 sztukWykonanie:Ser utrzeć z gęsta śmietaną, 250g cukru, sokiem cytrynowym, jajkami, budyniami i kaszą manną. Przełożyć do średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec 60 minut w 180 stopniach.Ananasy i mandarynki osączyć, sok zachować. Oczyszczone winogrona przekroić na pół i usunąć pestki. Owoce wymieszać i wyłożyć na sernik. Sok z owoców zagotować z 250 ml wody. Polewę wymieszać z 2 łyżkami cukru i dodać do soku, ponownie zagotować. Lekko przestudzić i wylać na owoce, pozostawić do zastygnięcia.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: